x

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

Biografie

Filmmaken begint voor Marieke (1993) in het stilstaan bij dingen waar we normaal aan voorbij lopen. Ingewikkelde thema’s onderzoekt ze in verhalen dichtbij huis. Zo maakt ze het moeilijk bespreekbare toegankelijk.

Waarom is waardering uiten naar dierbaren soms zo moeilijk? Wat is een thuisgevoel? Hoe kies je voor jezelf en hoe ziet dat eruit?

In 2018 heeft ze haar debuut gemaakt met de film: Nu of Nooit Meer. Hiermee is ze afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Een opmerkelijke keuze, Marieke studeerde namelijk Ruimtelijk Ontwerp op de academie. Ze besloot echter in haar laatste jaar een heel persoonlijk verhaal te vertellen in ander medium: documentaire. Nu of Nooit Meer ontving de Wildcard van het Nederlands Filmfonds, de Drempelprijs van de Willem de Kooning academie, de award voor ‘beste debuut’ op het Eindhoven Film Festival en de award voor ‘beste film’ op het Tilburg Film Festival. Daarnaast is de documentaire uitgezonden door de NPO, Canvas en verschillende filmfestivals.

Op dit moment werkt Marieke als regisseur bij Korrel Film, een productiekantoor in Rotterdam en is haar film voor het Wildcard traject in productie.